Categorie: Schrijver/dichter

Fan keatstopper nei topûntwerper

Naam verteller: Cornelis Terpstra

Vijverstraat 1 - Franeker Plan je route

Cornelis (1982)was al bij de jongens- en juniorenkaatsers een groot talent. Zo won hij de beroemde Freulepartij voor jongens en de Jong Nederland voor junioren. In de hoofdklasse bij de heren werd hij geroemd om zijn sterke tactische spel. Met Minnertsga won hij de Bondswedstrijd voor senioren en ook de belangrijkste kaatswedstrijd voor heren de PC. Hij schreef daarmee het beroemde Klavertje Vier op zijn naam.
Een ernstig kitesurfongeluk leek zijn kaatscarrière vroegtijdig te beëindigen. Zijn sterke wil en doorzettingsvermogen bracht hem na zes jaar terug op de kaatsvelden – met succes. Als sporter zocht hij de grenzen op – zo ontwikkelde hij zelf een kaatswant. De KNKB weigerde hem een licentie en Cornelis onttrok zich een jaar lang aan de kaatssport. Inmiddels is Cornelis een topontwerper van schoenen voor wielrenners. Zo droeg hij bij aan het succes van olympisch kampioen Harry Lavreysen.
Op 17 november vertelt Cornelis over zijn kaatscarrière, de ups en downs en zijn zoektocht naar het allerbeste sportmateriaal.

je bent welkom op 17 november 2023

Andere verhalen in deze plaats:

‹ Terug naar overzicht

Bekijk de verhalen

Op Ferhalejûn kinst harkje nei persoanlike ferhalen op de moaiste plakjes fan Fryslân. Hier vind je de verhalen die op 17 november verteld zijn. De volgende Verhalenavond is op 15 november 2024, de derde vrijdag van november.