Verhalenavond in dbieb

dbieb

Blokhuisplein 40 - Leeuwarden Plan je route

Verhalenvertelster Ingrid Halfhide vertelt de levensgeschiedenis van Saar Laverman, die in de beginjaren van de vorige eeuw in Huizum dorp woonde. Haar verhaal doet de mensen in die kleine straatjes en sobere huisjes weer leven.

De Friese kunstschilder Gosse Koopmans vertelt over de drie bijzondere dagen die hij in de cel in de Blokhuispoort doorbracht. Hoe heeft hij dat ervaren?

Architect Chris Vegter werkte jarenlang voor de Rijksgebouwendienst. Hij was onder andere betrokken bij de verbouwing van de Blokhuispoort. Hij neemt je mee in zijn verhaal over de verhalen die zich in de gevormde ruimten of langs de wanden van de Blokhuispoort hebben afgespeeld.

Schrijfster Janny van der Molen vertelt het levensverhaal van socialiste ‘Reade’ Geertje Kleefstra, die zich al jong inzette voor een beter leven voor arbeiders én voor vrouwen. En daardoor in de gevangenis belandde.

En oud-gevangenisdirecteur en rechercheur Henk Dillerop vertelt met humor over het leven binnen de muren van een gevangenis. Over (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs, verlof en werken, vader-kind contacten, macht en onmacht en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers.

Freddie Scheltema werkte als bewaker in de Blokhuispoort jarenlang met gedetineerden. Hij ontdekte dat elke cel zijn eigen verhaal heeft. Hij geeft ons een kijkje achter de tralies van een gesloten wereld.

je bent welkom op 15 november 2019

Bekijk de verhalen En plan je bezoek

Op deze website verzamelen we alle verhalen en vertellocaties. Raadpleeg de landkaart of locatielijst voor verhalen in jouw omgeving. Zo kun je gericht op pad. Naar welke verhalen ga jij luisteren op 15 november?