Categorie: Particulier

2020 CORONA…mijmeren over ROOTS…

Naam verteller: De vertelgroep ‘Ameland Vertel’

Zwaneplein 6 - Hollum Plan je route

De wereld staat op z’n kop.. Heb je pech, dan lig je nu in een ziekenhuisbed. Dus tijd genoeg om na te denken. Je leven gaat als een film aan je voorbij. Er flitsen gebeurtenissen van vroeger door je hoofd. Je wenst je weer thuis. Je bent in de war. Je bent dingen kwijt zoals… Waar kom ik vandaan? Waar is mijn thuis? Waar liggen mijn roots?

In mijn verhaal ga ik vertellen over mensen die zich deze vragen stellen.  Ik ben zelf een kind van een joodse moeder en een christenvader. Daarbij vertel ik onder andere ook over een door Amelanders geadopteerde man uit Bogota, Amelander jonge meiden en jonge mannen die uit armoede naar Amsterdam trokken en toch weer terugkeerden, een Friese familie die naar Zuid-Afrika emigreerde. En mijn vestiging (vanuit de Randstad) op Ameland in mijn 65e levensjaar.’

je bent welkom op 6 november 2020

Andere verhalen in deze straat:

‹ Terug naar overzicht

Bekijk de verhalen

Verhalenavond 2020, met als thema ‘Het Virus’, heeft niet plaatsgevonden. In plaats daarvan zijn er drie proeftuinavonden op drie verschillende locaties. Hiermee willen we een aantal wezenlijke punten onderzoeken die we dit jaar voor het eerst hebben geïntroduceerd, bijvoorbeeld de meerwaarde van coaching en de aangeboden tools. Je kunt hier nog wel zien wie zich aangemeld hadden voor de editie van 2020. Binnenkort kun je je aanmelden voor Verhalenavond 2021.