Verhalen over oud-Leeuwarden (meerdere vertellers)

Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)

Groeneweg 1 - Leeuwarden Plan je route

In het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) komen op 15 november minstens 15 vertellers aan het woord. Allemaal vertellen ze een verhaal uit de Leeuwarder historie. De komende weken maken we het precieze programma bekend. Hieronder de korte inhoud van één van de verhalen.

Van Londen naar Leeuwarden

Bearn Bilker vertelt op meeslepende wijze het verhaal van Anna  van Hannover, die in 1734 trouwde met de Friese stadhouder Willem Carel Hendrik Friso.

Velen hadden medelijden met de Britse prinses Anna, the Princess Royal, oudste dochter van koning George II, uit het Vorstenhuis van Hannover. Ze hield van het bruisende, politieke en vooral culturele leven van Londen. Ineens kwam zij in Leeuwarden terecht. Van Londen naar Leeuwarden en dat in 1734. Het was een hele ommekeer, dat kon nooit goed gaan. Waarom kwam ze hier naar toe, wat deed ze hier, hoe wist ze zichzelf te vermaken, wat vond ze van haar woning (het Stadhouderlijk Hof) en vooral: werd ze hier wel gelukkig?

 

 

je bent welkom op 15 november 2019

Bekijk de verhalen En plan je bezoek

Op deze website verzamelen we alle verhalen en vertellocaties. Raadpleeg de landkaart of locatielijst voor verhalen in jouw omgeving. Zo kun je gericht op pad. Naar welke verhalen ga jij luisteren op 15 november?