Diverse verhalen

Openluchtmuseum De Spitkeet

De Dunen 3 - Harkema Plan je route

Bijzondere verhalen bij De Spitkeet

Vrijdagavond 15 november ontmoet heel Friesland elkaar in de winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren. In huiskamers, musea, cafés, bijzondere gebouwen, op scholen en bij verenigingen en bedrijven. Ook openluchtmuseum De Spitkeet doet weer mee. Op 7 plekken op het park worden verhalen verteld. Het zijn opmerkelijke en bijzondere verhalen. Zo vertelt iemand over een antiek schippersklavier dat hij heeft geërfd van zijn overgrootvader, en een ander vertelt een verhaal over de avonturen en belevenissen van haar grootvader met schrijver Rink van der Velde. Verder een anekdote over een oude wetsteen, een verhaal over de Spitkeet, een volksverhaal van Dam Jaarsma en een vertelling over een jongen met een Chinese toversteen. Tot slot worden er enkele bijzonderheden over de bouw van het Lytshûs verteld. Op het park is het donker en daarom zal een gids met een stormlantaarn de bezoekers van de ene naar de andere verteller begeleiden.

De vorige keer kwamen er veel belangstellenden op de verhalenavond af. Daarom worden er dit jaar twee rondes gehouden. Tijdens beide rondes worden dezelfde verhalen verteld. De eerste ronde begint om 19.00 uur en de tweede ronde om 20.30 uur. U kunt dus kiezen om vroeg op de avond langs te komen of later op de avond. Om op tijd te starten vragen wij u om een kwartier van tevoren aanwezig te zijn.

De avond wordt muzikaal omlijst door accordeonmuziek van Oebele Wagenaar. In het Skieppehok staat de koffie klaar met heerlijke appeltaart en zelfgebakken cake. Ook is er fris/bier met een bittergarnituur: een fijne afsluiter van de ouderwets gezellige avond.

je bent welkom op 15 november 2019

Bekijk de verhalen van 2019

Alle verhalen van 2019 zijn hier terug te vinden.