“Ik wou dat ik langzaam leefde”

Sigrid Hamelink

Heirweg 57 - Nijeholtwolde Plan je route

Ik heet Sigrid Hamelink. Ik ben beeldend kunstenaar en ik loop graag in het bos waar ik dagelijks het ritme van de natuur onderga. Het bos is me zeer dierbaar, net zoals mijn tuin. Mijn tuin staat vol bomen en wilde planten. Eigenlijk wordt het steeds meer een bos. Op de hoek staat een beuk van zo’n 100 jaar oud. Onder de bruine beuk vindt elk jaar een wonder plaats. Dan ontvouwt het frisse rode blad zich uit de uitgebotte knoppen. Op een warm lentemoment worden de takken omhult met een warme deken van bladerpatronen, dansend van de toppen tot aan de grond. De zon zet de rode boom in vuur en vlam. Feest van ritme. De boom zingt zijn lied in stilte. Ik heb een lichtinstallatie gemaakt, geïnspireerd op dit moment. Een man van hout danst zijn stille dans op een berg van bladeren en takken, terwijl de beelden van de rode beuk over hem heen stromen en langs de muren glijden. Hij staat daar, verbonden met de boom, oplossend in de tijd, omgeven door porseleinen blaadjes op gebakken klei, terwijl ik de vraag stel:
Langzamer leven dan de oudste steen hoe zou dat zijn?

Het verhaal wordt verteld in een van de Wonderkamers in het Batavushuisje. Het verhaal wordt 3x verteld: om 19.30 uur, 20.15 uur en 21.00 uur.

je bent welkom op 15 november 2019

Bekijk de verhalen En plan je bezoek

Op deze website verzamelen we alle verhalen en vertellocaties. Raadpleeg de landkaart of locatielijst voor verhalen in jouw omgeving. Zo kun je gericht op pad. Naar welke verhalen ga jij luisteren op 15 november?