Pelgrimsverhalen

Stadsklooster Jabixhûs

Vijverstraat 4 - Leeuwarden Plan je route

Sinds augustus 2018 is er in Leeuwarden een Stadsklooster met een Pelgrimsgasthuis waar gasten uit de hele wereld elkaar ontmoeten. We nodigen jullie graag uit om verschillende pelgrimsverhalen te horen. Van mensen die naar Santiago gelopen zijn, maar ook pelgrimsroutes in de buurt.

De vier verhalen worden 2 of 3 keer herhaald in de muziek/ gebedsruimte.

Wie tijdens een verhaal binnenkomt kan eerst wat drinken in de eetzaal . Bij wisselen van verteller kun je aanschuiven of vertrekken.

Petra van der Wal vertelt over haar reis naar het ruige Schotse eiland Iona, sinds 600 na Christus een bijzondere plek in het Keltische Christendom, en wat haar daar onverwacht raakte.

Sietske Visser vertelt over haar pelgrimsleven rond Nijkleaster in Jorwert, waar zij van het begin af aan bij betrokken is .

Marjan Beuker vertelt over de belevenissen die zij samen met haar man meemaakte op het Jabikspaad, de route naar Santiago de Compostella.

Klaas Kattouw vertelt over zijn reis naar Israël, en hoe Bijbelverhalen veel meer voor hem gingen leven door ze te lezen op de plek waar ze gebeurd zijn.

NB: Locatie is de oude school, op de begane grond, rolstoeltoegankelijk.

je bent welkom op 15 november 2019

Bekijk de verhalen En plan je bezoek

Op deze website verzamelen we alle verhalen en vertellocaties. Raadpleeg de landkaart of locatielijst voor verhalen in jouw omgeving. Zo kun je gericht op pad. Naar welke verhalen ga jij luisteren op 15 november?