17 november Verhalenavond met als thema ‘Myn Reis’

24.05.23 | 09:17

Ook dit jaar is er weer Verhalenavond in Fryslân op de derde vrijdag van november. De traditionele vrijdagavond waarop er overal in Fryslân verhalen verteld worden in huiskamers, musea, cafés, bibliotheken en dorpshuizen.

Thema: Myn Reis

Een uitnodiging om te vertellen over je droomreis of over die innerlijke reis, die jouw leven heeft gevormd of misschien over die reis die je nog wilt gaan maken. En al die andere verhalen, geïnspireerd op dit thema want jij bepaalt zelf, waar jouw verhaal over gaat.

Wil je dit jaar meedoen? Alvast een paar praktische tips:

  1. Je verhaal duurt maximaal acht minuten. Dat is voor jou als verteller niet te lang en niet te kort en geeft het publiek de mogelijkheid om meerdere verhalen te bezoeken.
  2. Je vertelt je verhaal op een geschikte locatie. Dat kan bijvoorbeeld in je huiskamer, het buurthuis of op je werk. Bedenk waar je verhaal het beste tot z’n recht komt, waar jij je prettig voelt en waar je een aantal toeschouwers kunt ontvangen.
  3. Zorg dat er een gastvrouw/heer aanwezig is die je helpt. Zo kun jij je focussen op het vertellen van het verhaal en kan de gastvrouw/heer zich bezighouden met het publiek.
  4. Geef bij het aanmelden op www.verhalenavond.nl aan op welke momenten en hoe vaak je gaat vertellen. Zo kunnen bezoekers van tevoren een route plannen langs meerdere verhalen.
  5. Promoot Verhalenavond en je deelname in je eigen netwerk! Dat kan heel simpel door je vrienden en familie erop te wijzen of door een berichtje te maken op social media, waarin je vertelt dat je meedoet en dat mensen kunnen komen luisteren. Het is natuurlijk ook mogelijk om Verhalenavond te taggen in jouw berichten op social media. Dit zorgt voor meer bereik, mensen kunnen doorklikken naar Verhalenavond voor meer informatie en wij kunnen het eventueel ook delen op onze pagina.

Binnenkort kun je je weer aanmelden! Schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer de inschrijving opengaat.

‹ Terug naar overzicht