Tijdens Verhalenavond kun je luisteren naar persoonlijke verhalen op de mooiste plekjes van Fryslân. In 2023 vertellen we elkaar verhalen op 17 november.

Over Verhalenavond

Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Ook jij hebt een verhaal

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Thema Verhalenavond

Het thema is ‘Myn Reis’! Dat kan gaan over jouw wereldreis, een innerlijke reis, een vluchtverhaal of een reis die je nog graag wilt maken.

Aanmelden als verteller

Voor 2023 kun je je hier aanmelden!

Waar vertel ik mijn verhaal? 

Dat bepaal je helemaal zelf. Je zoekt een geschikte locatie die past bij jou of jouw verhaal. Dat kan gewoon bij jouw thuis zijn of bij de buren of in een kerk. Zodra je de locatie hebt geregeld kun je je aanmelden, vervolgens komt je verhaal en locatie op de kaart te staan zodat het publiek weet dat je meedoet.

Organisatie

Verhalenavond is een productie van Pier21. Het team van Verhalenavond bestaat uit:

Wini Weidenaar – Project leider
Maaike Beckers – Zakelijk leider
David Lelieveld – Creatief Producent
Jos Thie – Artistiek adviseur
Alie Falkena – Productie
Leonie van der Zee – Marketing

 

FAQ

Wat maakt deze avond onderscheidend?

Één avond waarop in een hele provincie verhalen worden verteld, door particulieren, verenigingen, instellingen en bedrijven, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement.

Met wie kan ik contact opnemen voor vragen?

Via info@verhalenavond.nl kun je alle vragen stellen.

Is de toegang gratis?

Alle verhalen zijn gratis toegankelijk.

Moet ik mij aanmelden als publiek?

Bij sommige locaties is deze mogelijkheid er wel. Dit verschilt per locatie, klik dus op de gewenste locatie waar je op 17 november naar toe wilt en meld je dan aan indien nodig. Bij de meeste locaties is dit echter niet het geval en kun je gewoon binnen lopen!