Tijdens Verhalenavond kun je luisteren naar persoonlijke verhalen op de mooiste plekjes van Fryslân. Dit jaar vertellen we elkaar verhalen op 18 november.

Over Verhalenavond

Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Ook jij hebt een verhaal

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Thema Verhalenavond

Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’. We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam:
De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.

Toen wij elkaar de liefde verklaren. Toen ik het besluit nam heel ander werk te gaan doen.
Toen middenin de Coronacrisis het me allemaal duidelijk werd.
Toen ik midden in de storm… Toen ik wakker werd uit die droom..

Iedereen heeft een ommekeer beleefd. Het is mooi om daarover te vertellen en het is zo fijn om daar met elkaar naar te luisteren en het verhaal zo te delen. Omdat we onszelf daarin kunnen herkennen.

Aanmelden als verteller

Je kunt je hier aanmelden.

Waar vertel ik mijn verhaal? 

Dat bepaal je helemaal zelf. Je zoekt een geschikte locatie die past bij jou of jouw verhaal. Dat kan gewoon bij jouw thuis zijn of bij de buren of in een kerk. Zodra je de locatie hebt geregeld kun je je aanmelden, vervolgens komt je verhaal en locatie op de kaart te staan zodat het publiek weet dat je meedoet.

Organisatie

Verhalenavond is een productie van Pier21. Het team van Verhalenavond bestaat uit:

Wini Weidenaar – Project leider
Maaike Beckers – Zakelijk leider
David Lelieveld – Creatief Producent
Jos Thie – Artistiek adviseur
Alie Falkena – Productie
Leonie van der Zee – Marketing
Eline Bodha – Stagiaire

 

FAQ

Wat maakt deze avond onderscheidend?

Één avond waarop in een hele provincie verhalen worden verteld, door particulieren, verenigingen, instellingen en bedrijven, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement.

Met wie kan ik contact opnemen voor vragen?

Via info@verhalenavond.nl kun je alle vragen stellen.

Is de toegang gratis?

Alle verhalen zijn gratis toegankelijk.

Moet ik mij aanmelden als publiek?

Bij sommige locaties is deze mogelijkheid er wel. Dit verschilt per locatie, klik dus op de gewenste locatie waar je op 18 november naar toe wilt en meld je dan aan indien nodig. Bij de meeste locaties is dit echter niet het geval en kun je gewoon binnen lopen!