Vrijdagavond 15 november 2019 ontmoet heel Friesland elkaar in winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren.

Over Verhalenavond • 15 november 2019

Vrijdagavond 15 november is het Verhalenavond! Het vervolg op de geweldige 2018verhalen waarmee LF2018 begon. Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bij verenigingen en bedrijven.

Ook jij hebt een verhaal
Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet. Laat je inspireren door het thema!

Thema ‘Als stenen konden spreken’
Mensen en stenen zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Stenen zorgen voor bescherming, geven iets aan, bakenen iets af of plaveien juist de weg naar nieuwe gebieden, nieuwe ontmoetingen. Als al die stenen eens konden spreken… Wat een verhalen zou dat opleveren!

Aanmelden als verteller
Je verhaal hoeft niet lang te zijn. Integendeel. Probeer het maximaal 15 minuten te laten duren, zodat je het meerdere keren kunt vertellen op Verhalenavond en meer mensen de kans krijgen ernaar te luisteren. Ook jij hebt een verhaal, dus meld je aan!

FAQ

Ik heb me aangemeld, maar zie mijn aanmelding niet op de website

Geen paniek. Wij checken alle aanmeldingen op spam-berichten, daarom staat je aanmelding niet direct online. Maar dat komt ‘ie wel, maak je geen zorgen!

Ik kan niet goed verhalen schrijven, wat nu?

Geen probleem. Verhalenavond gaat om het vertellen van een verhaal, daarvoor hoef je het niet per se uit te schrijven. Tip voor de beschrijving op het aanmeldformulier: schrijf je verhaal op zoals je het aan je buurvrouw zou vertellen. 100 tot 300 woorden is al genoeg.

Mag ik ook samen met iemand anders een verhaal vertellen?

Natuurlijk!

Het past niet in mijn huis, mag het ook in het dorpshuis/ café/ buren/ bibliotheek/ in een museum?

Jazeker, als je ergens anders je verhaal wilt vertellen is het handig om vóór jouw aanmelding hierover afspraken te maken. Dan kun je in jouw aanmelding het adres van de vertellocatie opgeven.

Wat maakt deze avond onderscheidend?

Één avond waarop in een hele provincie verhalen worden verteld, door particulieren, verenigingen, instellingen en bedrijven, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement.

Ik wil graag meedoen als vertellocatie, maar heb nog geen verteller. Wat nu?

Voorwaarde voor een vertellocatie is een verteller met een verhaal. Andersom geldt hetzelfde: een verteller heeft een vertellocatie nodig. Heb je een vertellocatie maar kun je geen verteller vinden, mail dan naar info@verhalenavond.nl, dan zetten wij je vraag op social media en de Vraag & Aanbod Pagina.

Er doet verder nog niemand in mijn dorp mee, kan ik wel mee blijven doen?

Natuurlijk! Als je wilt dat er meer mensen uit jouw dorp meedoen, kun je zelf mensen benaderen om mee te doen! Misschien kennen ze Verhalenavond nog niet.

Is er ook promotiemateriaal? Wanneer krijg ik dit?

Ja, stuur je verzoek naar info@verhalenavond.nl, dan zorgen wij dat het (op dit moment beschikbare) materiaal jouw kant op komt.

Met wie kan ik contact opnemen voor vragen?

Via info@verhalenavond.nl kun je alle vragen stellen.

Kost het geld om mee te doen?

Nee, meedoen is gratis. Dat geldt zowel voor vertellers als toeschouwers.

Hoe kan ik mijn verhaal aanpassen/afmelden?

Door te mailen naar info@verhalenavond.nl kun je jouw aanpassingen doorgeven, of doorgeven dat je je verhaal niet meer kunt vertellen.

Moet ik de bezoekers ook een drankje aanbieden?

Dit mag, maar het moet niet.

Móet mijn verhaal met stenen te maken hebben?

Dat is wel de bedoeling. Gelukkig is er altijd wel een link te leggen met stenen. In onze straten, huizen, openbare gebouwen, sierraden, grenspalen, fundamenten, graven, maar ook in onze taal; in alles zijn stenen verwerkt. Ga gerust creatief met het thema om!

Wie komen er naar mijn verhaal luisteren?

Bekenden (als je die uitnodigt) maar ook onbekenden kunnen naar je verhaal luisteren.