Vrijdagavond 17 november 2023 ontmoet heel Friesland elkaar in winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren.

Ik ben verteller

Wij vinden het bijzonder dat jij je verhaal wilt delen met publiek. Hier vind je de 7 spelregels en de praktische checklist die belangrijk zijn voor jouw voorbereiding. Nog niet aangemeld? Dat kan hier!

Praktische checklist

  1. Je verhaal duurt maximaal acht minuten. Dat is voor de verteller niet te lang en niet te kort en geeft publiek de mogelijkheid om meerdere verhalen te bezoeken.
  2. Je vertelt je verhaal op een geschikte locatie en regelt deze zelf. Dat kan bijvoorbeeld in je huiskamer, het buurthuis of op je werk. Bedenk waar je verhaal het beste tot z’n recht komt, waar jij je prettig voelt en waar je een aantal toeschouwers kunt ontvangen.
  3. Zorg dat er een gastvrouw/heer aanwezig is die je helpt. Zo kun jij je focussen op het vertellen van het verhaal en kan de gastvrouw/heer zich bezighouden met het publiek.
  4. Geef bij het aanmelden op de website aan op welke momenten en hoe vaak je gaat vertellen. Zo kunnen bezoekers van tevoren een route plannen langs meerdere verhalen.
  5. Promoot Verhalenavond en je deelname in je eigen netwerk! Natuurlijk maken wij zelf volop reclame. Omdat we niet elk verhaal apart kunnen noemen, is het belangrijk dat je zelf ook laat weten dat je meedoet. Dat kan heel simpel door je vrienden en familie erop te wijzen of door een berichtje te maken op social media, waarin je vertelt dat je meedoet en dat mensen kunnen komen luisteren. Misschien kom je er op deze manier achter dat een buurvrouw van drie huizen verderop eigenlijk ook wel wil meedoen! Hartstikke leuk, want dan zijn er al twee verhalen in jouw straat en kan het publiek na jouw verhaal door naar dat van je buurvrouw. Je ontvangt van te voren van ons een promotiepakket met posters en flyers en hier kun je online banners ed. downloaden.

7 spelregels voor een goed verhaal. 

Mocht je toch nog vragen hebben neem dan gewoon even contact met ons op!

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

Ik heb me aangemeld, maar zie mijn aanmelding niet op de website

Geen paniek. Wij checken alle aanmeldingen op spam-berichten, daarom staat je aanmelding niet direct online. Maar dat komt ‘ie wel, maak je geen zorgen!

Ik kan niet goed verhalen schrijven, wat nu?

Geen probleem. Verhalenavond gaat om het vertellen van een verhaal, daarvoor hoef je het niet per se uit te schrijven. Tip voor de beschrijving op het aanmeldformulier: schrijf je verhaal op zoals je het aan je buurvrouw zou vertellen. 100 tot 300 woorden is al genoeg.

Mag ik ook samen met iemand anders een verhaal vertellen?

Natuurlijk!

Er doet verder nog niemand in mijn dorp mee, kan ik wel mee blijven doen?

Natuurlijk! Als je wilt dat er meer mensen uit jouw dorp meedoen, kun je zelf mensen benaderen om mee te doen! Misschien kennen ze Verhalenavond nog niet.

Kost het geld om mee te doen?

Nee, meedoen is gratis. Dat geldt zowel voor vertellers als toeschouwers.

Hoe kan ik mijn verhaal aanpassen/afmelden?

Door te mailen naar info@verhalenavond.nl kun je jouw aanpassingen doorgeven, of doorgeven dat je je verhaal niet meer kunt vertellen.

Moet ik de bezoekers ook een drankje aanbieden?

Dit mag, maar het moet niet.

Wie komen er naar mijn verhaal luisteren?

Bekenden (als je die uitnodigt) maar ook onbekenden kunnen naar je verhaal luisteren.