Workshop verhalen vertellen van Christiaan Weijts

05.09.24 | 10:11

Na het succes van vorig jaar, hebben we ook dit jaar weer Christiaan Weijts uitgenodigd om een workshop verhalen vertellen te geven. Christiaan is een bekroond romanschrijver, NRC-columnist en schrijfdocent, met een bijzondere passie voor de kunst van het verhalen vertellen. Hij heeft hier zelfs een essay over geschreven, getiteld ‘De vergeten kunst van het verhalen vertellen’. Dit maakt de workshop een absolute aanrader voor iedereen die zijn of haar vertelvaardigheden wil verdiepen.

Na de workshop genieten we samen van een maaltijd, waarna we de avond afsluiten met de theatervoorstelling ‘Krijst der safolle foar werom’ van Pier21. De workshop en het eten kosten €25 per persoon (drankjes zijn voor eigen rekening) er is plek voor maximaal 25 personen. De voorstelling wordt je aangeboden door Pier21.

Programma 10 oktober – De Harmonie Leeuwarden

14:00 – 18:00 uur: Workshop door Christiaan Weijts
18:00 – 20:00 uur: Gezamenlijk diner Theatercafé Kwint in de Harmonie
20:30 – 22:00 uur: Theatervoorstelling ‘Krijst der safolle foar werom’

>> Aanmelden <<

De Workshop

Op 10 oktober helpt Christiaan Weijts je om jouw verhaal op een krachtige en meeslepende manier te vertellen. “We gaan diep in op de kern van jouw verhaal, en werken praktisch aan de opbouw, het ordenen van de elementen, het verhogen van de spanning en zeggingskracht. Het doel is om een verhaal te vertellen dat je publiek bij de hand neemt, alsof je samen om een kampvuur zit en het avontuur gezamenlijk beleeft.”

Over Christiaan Weijts

Christiaan Weijts (1976) is een veelzijdig auteur, NRC-columnist, essayist en ervaren schrijfdocent. Met meerdere prijswinnende boeken op zijn naam weet hij als geen ander hoe je een verhaal opbouwt. In de afgelopen jaren heeft hij zich steeds meer gericht op de kunst van het mondeling vertellen van verhalen. In zijn lessen, bijvoorbeeld aan de Schrijversvakschool en als gastdocent aan de Universiteit Leiden, staat verhalen vertellen centraal. In 2022 schreef hij in NRC een essay over ‘De vergeten kunst van het verhalen vertellen’.

Krijst der safolle foar werom

Een Friese tragikomedie over een spijtmoeder, wensouders en opvoeden

Vanaf oktober reist Pier21 met Krijst der safolle foar werom door heel Friesland. Dit keer over het belangrijke thema spijtmoeders en wensouders. Onder regie van Mara van Vlijmen en tekst van Ali Zijlstra spelen Anna Raadsveld en Benno Veenstra broer en zus die een nachtelijke confrontatie met elkaar aangaan over kinderwensen, spijt hebben  en ouderschap.

‹ Terug naar overzicht