Workshop Christiaan Weijts en gratis naar voorstelling De Emigrant

31.08.23 | 09:40

Na vijf jaar verhalen vertellen voelt het alsof er een ware community aan het ontstaan is van vertellers en producenten van Verhalenavonden op lokaal niveau. Reden, wat ons betreft, om elkaar dan ook een keer in het ‘echt’ te ontmoeten. We nodigen je daarom graag uit voor een workshop van Christiaan Weijts, romanschrijver, NRC-columnist en schrijfdocent. Als docent besteedt hij veel aandacht aan de kunst van het verhalen vertellen en hij schreef recent ook een essay over ‘de vergeten kunst van het verhalen vertellen’. Een aanrader dus om meer te leren over het vertellen van verhalen.

Vervolgens gaan we een hapje en een drankje nuttigen waarna we gezamenlijk naar de voorstelling ‘De Emigrant’ van Pier21 gaan. We vragen een eigen bijdrage van 25 euro voor de workshop en het eten (drinken is voor eigen rekening), de voorstelling word je aangeboden door Pier21.

Programma 25 oktober in Sneek
13.30 – 17.30 uur workshop Christiaan Weijts
17.30 – 19.30 uur samen een hapje eten
20.00 – 22.00 uur voorstelling De Emigrant

>>aanmelden<<

Christiaan Weijts

Christiaan Weijts (1976) is romanschrijver, NRC-columnist, essayist en treedt ook geregeld op als schrijfdocent. Als schrijver van meerdere prijswinnende boeken weet hij hoe je verhalen opbouwt. De laatste jaren is hij zich ook gaan richten op het vertellen van verhalen. In de lessen die hij geeft, zoals bij de Schrijversvakschool en als gastschrijver aan de Universiteit Leiden, is het vertellen een vast onderdeel. In NRC schreef hij in 2022 een essay over ‘de vergeten kunst van het verhalen vertellen’.

De Workshop 25 oktober:  In deze workshop helpt Christiaan Weijts je om je verhaal zo krachtig mogelijk te vertellen. “We duiken de diepte in, en gaan praktisch aan de slag, op zoek naar welk verhaal je nu precies wilt vertellen, hoe je de elementen hieruit het beste kunt ordenen, hoe je de spanning en zeggingskracht kunt verhogen, kortom, hoe je een verhaal vertelt als bij een kampvuur, waarin een hele kring toehoorders het avontuur gezamenlijk meebeleeft”.

De Emigrant

De eerste voorstelling van Pier21 over een Friese emigrant, die ruim 50 jaar geleden de oceaan overstak naar Canada, opnieuw verteld.

De Emigrant keert na 10 jaar terug op het podium! De voorstelling vertelt het verhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim vijftig jaar geleden allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij heeft het als emigrant niet makkelijk gehad. Maar het is hem gelukt om een redelijk groot en goedlopend boerenbedrijf op te bouwen.

>>aanmelden<<

‹ Terug naar overzicht