Friesch Dagblad: Op de Verhalenavond vertelt Kees Vanger waarom hij een nier doneerde aan een vriend.

26.11.21 | 09:13

Op de Verhalenavond vertelt Kees Vanger waarom hij een nier doneerde aan een vriend. De intieme verhalen zijn nu niet in een huiskamer te horen, maar in een zaal met publiek

Kees Vanger (55) uit Burgum vertelt vrijdagavond 26 november voor het eerst waarom hij een nier aan een vriend doneerde. Hij is een van de circa zeventig Friezen die optreedt op de Verhalenavond.

Fotograaf: Margje Andringa

Het zou een intieme ‘huiskamer-setting’ zijn waarin de verhalenvertellers zouden optreden, maar vanwege de coronamaatregelen zit dat er niet in. In plaats van huiskamers worden nu verhalen verteld in musea, kerken, schouwburgen en zelfs in sportcentra.

‘Ropping’
Een beetje spannend vindt Vanger het wel om zijn verhaal te vertellen in een grote groep. Hoewel de locatie, kerkgebouw De Ikker in Burgum, hem niet vreemd is. Want een preek die hij hier twee jaar geleden toevallig hoorde speelt nog een rol in het verhaal. Hij zou de volgende dag opgenomen worden in het UMCG in Groningen waar ze een nier bij hem zouden weghalen, die een vriend vervolgens zou krijgen. ,,De preek gie oer de ropping fan David. Ik tocht doe: dit is myn ropping. Dit komt op myn paad”, vertelt Vanger.

Lees hier het hele artikel van Ruurd Walinga > Artikel Friesch Dagblad

 

‹ Terug naar overzicht