Podcasts ‘It firus en ik’

27.10.20 | 12:53

Vanaf twee november is de Verhalenavond-podcasts ‘It firus en ik’ te horen bij Omrop Fryslan. Verhalenavond zelf is uitgesteld, deze zou plaatsvinden op 6 november. Miranda Werkman, journalist bij Omrop Fryslan, heeft samen met de organisatie vijf verhalen geselecteerd voor deze bijzondere podcast. Het thema van Verhalenavond, ‘Het Virus’, is uiterst actueel en juist nu is een goed moment om alvast een aantal verhalen te delen.

Er zijn indrukwekkende verhalen te horen in de podcast waarin steeds vanuit een andere invalshoek over ‘Het Virus’ wordt verteld. Drie verhalen komen van zorgmedewerkers: zo vertelt longarts Wouter van Geffen van het MCL, Marcelle Mulder van ouderenzorgorganisatie Patyna en Nicolien Wolfs van Jeugdhulp Friesland. De twee andere verhalen komen van Jelle Terwal en Auke Swart, die beiden in corona tijd te maken kregen met de zorg, omdat Jelle voor een bestralings-traject naar het ziekenhuis moest en Auke zijn vrouw verloor aan een lang ziekbed tijdens de eerste intelligente lockdown.

Elke dag wordt een ander verhaal gepubliceerd te beginnen op maandag 2 november. De verhalen zijn te beluisteren via omropfryslan.nl. Daarnaast worden elke ochtend korte fragmenten uit de verhalen uitgezonden op Omrop Fryslan radio. Uiteraard worden de podcasts ook op de website van Verhalenavond gepubliceerd.

Als het aan Verhalenavond ligt, blijven alle verhalen van de vertellers bewaard. De organisatie heeft de intentie om Verhalenavond alsnog op een ander moment te organiseren.

‹ Terug naar overzicht