RTV NOF: Foudgumer personage centraal op Verhalenavond

30.09.20 | 11:45

FOUDGUM – Voor de derde keer op rij vindt in november de Verhalenavond plaats in Friesland. Johannes Keekstra is één van de verhalenvertellers en heeft zich de afgelopen tijd verdiept in een verhaal dat alles te maken heeft met Foudgum.

Verhalenavond 2020
De Verhalenavond is een project van pier21 en vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 6 november. Iedereen met een verhaal mag een verhaal vertellen op een zelf te kiezen locatie zoals een huiskamer, museum, kroeg, dorpshuis, bedrijf of gewoon lekker buiten in de tuin bij de vuurkorf. De organisatie heeft het dit jaar iets anders aangepakt dan voorgaande jaren: ,, Het verhaal moet gaan over ‘Het Virus’, maar het hoeft niet per se te gaan over het coronavirus. De andere spelregels waar een goed verhaal aan moet voldoen staan op onze website en daar is ook een instructiefilmpje te vinden”, aldus Janneke de Haan, artistiek leider Verhalenavond. Tevens wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan de zorg en haar medewerkers. Een aantal unieke zorginstellingen, waaronder het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden) en De Tjongerschans Heerenveen, doen mee.

Een van de vertellers op de Verhalenavond is Johannes Keekstra: ,, Mijn virus heeft te maken met de kerk in Foudgum. Ik ben hier opgegroeid en heb altijd geweten dat hier een bijzonder figuur op de preekstoel heeft gestaan. Vanwege het coronavirus heb ik extra veel tijd gehad om me in deze persoon te verdiepen en voordat ik het wist ging er een hele wereld voor me open.” Inmiddels heeft Johannes veel gelezen over deze bijzondere persoon en is hij besmet met het ‘Foudgum-virus’ zo zegt hij zelf. Op 6 november vertelt Keekstra in de kerk in Tytsjerk, het dorp waar hij woont, alles over dit bijzondere figuur en wat hem zo fascineert.

Aanmelden
Naast Johannes Keekstra zijn er andere vertellers die hun verhaal doen op 6 november. Meer vertellers zijn van harte welkom. Dus heb jij een interessant verhaal of kén je iemand met een bijzonder verhaal: zegt het voort en geef je op. Aanmelden kan voor 23 oktober via ww.verhalenavond.nl.

‹ Terug naar overzicht