Spelregels en tips voor een goed verhaal

23.08.21 | 21:03

7  Spelregels voor een goed verhaal

Praktische checklist:

  1.  Je verhaal duurt maximaal acht minuten. Dat is voor de verteller niet te lang en niet te kort en geeft publiek de mogelijkheid om meerdere verhalen te bezoeken.
  2. Je vertelt je verhaal op een geschikte locatie. Dat kan bijvoorbeeld in je huiskamer, het buurthuis of op je werk. Bedenk waar je verhaal het beste tot z’n recht komt, waar jij je prettig voelt en waar je een aantal toeschouwers kunt ontvangen.
  3. Zorg dat er een gastvrouw/heer aanwezig is die je helpt. Zo kun jij je focussen op het vertellen van het verhaal en kan de gastvrouw/heer zich bezighouden met het publiek.
  4. Geef bij het aanmelden op de website aan op welke momenten en hoe vaak je gaat vertellen. Zo kunnen bezoekers van tevoren een route plannen langs meerdere verhalen.
  5. Promoot Verhalenavond en je deelname in je eigen netwerk! Natuurlijk maken wij zelf volop reclame. Omdat we niet elk verhaal apart kunnen noemen, is het belangrijk dat je zelf ook laat weten dat je meedoet. Dat kan heel simpel door je vrienden en familie erop te wijzen of door een berichtje te maken op social media, waarin je vertelt dat je meedoet en dat mensen kunnen komen luisteren. Misschien kom je er op deze manier achter dat een buurvrouw van drie huizen verderop eigenlijk ook wel wil meedoen! Hartstikke leuk, want dan zijn er al twee verhalen in jouw straat en kan het publiek na jouw verhaal door naar dat van je buurvrouw.
‹ Terug naar overzicht