Tussenstand: 130 locaties en 150+ verhalen!

18.10.19 | 12:10

Op vrijdagavond 15 november vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar Verhalenavond plaats in Friesland. Dit betekent nieuw leven in een oude Friese traditie. Iedereen met een verhaal, particulier of organisatie, kan dat vertellen op een zelf te kiezen locatie. En aan die oproep wordt veel gehoor gegeven, zo blijkt uit een tussenstand.

Een kleine vier weken voor het evenement staat de teller op 130 locaties. Het aantal verhalen dat te beluisteren is tussen 19.00 en 22.00 uur ligt nog een stuk hoger. “Op diverse locaties zijn meerdere verhalen te horen”, legt David Lelieveld van de organisatie uit.

Huiskamer spant de kroon
Zowel de aangemelde vertellers als de vertellocaties zijn heel verschillend. “Van het provinciehuis tot de Brink in Oudemirdum, overal zijn verhalen. De kroon spant de huiskamer; zo’n veertig procent van de huidige aanmeldingen is particulier. Musea doen ook weer in grote getale mee. En het aantal kerken en horecagelegenheden groeit gestaag. We merken ook dat scholen – basisscholen houden ’s middags Ferhalefjoer – en bedrijven enthousiast raken. Nu nog even aanmelden”, knipoogt Lelieveld.

Tot een uur voor aanvang
Aanmelden als verteller kan tot een uur voor aanvang op verhalenavond.nl. “Maar slimmer is om dat eerder te doen”, zegt Lelieveld. “Dan zullen meer mensen je verhaal opmerken op de website; de plek waar alle verhalen en locaties in kaart worden gebracht voor het publiek. Bovendien is er voor iedere verteller een raamposter, ook die wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten zien.”

Hier zijn alle verhalen te zien die momenteel zijn aangemeld. Nog elke dag komen daar verhalen bij. Ook vertellen? Meld hier je verhaal aan.

‹ Terug naar overzicht