Categorie: Schrijver/dichter

Mijn sportieve reis, Andre Spitzer

Naam verteller: Andries Tóth

Van Sminiaweg - Aldtsjerk Plan je route

In 1972 verstarde de hele wereld toen de Palestijnse terroristengroep Black September 11 Israëlische sporters doodde bij een gijzelactie tijdens de Olympische Spelen in München in 1972. Twee dagen daarvoor zat ik in München op de tribune bij de Olympische schermfinale, schermen is namelijk mijn sport! Één van de gedode Israëliërs, schermcoach Andre Spitzer, heb ik destijds als jochie in Nederland leren kennen.
In 1974 nam ik, als onderdeel van de Nederlandse nationale jeugdschermploeg, in Israël deel aan een internationaal jeugdschermtoernooi om Andre Spitzer te eren en om jonge sporters met elkaar te laten verbroederen in plaats dat we ons als sporters door politiek of religie uiteen zouden laten drijven. Ik zal ingaan op mijn ontmoetingen met deze jonge sporters uit Israël en andere landen. Ik was toen 15 jaar oud, van deze reis heb ik toen veel geleerd.

je bent welkom op 17 november 2023

Andere verhalen in deze plaats:

‹ Terug naar overzicht

Bekijk de verhalen

Op Ferhalejûn kinst harkje nei persoanlike ferhalen op de moaiste plakjes fan Fryslân. Hier vind je de verhalen die op 17 november verteld zijn. De volgende Verhalenavond is op 15 november 2024, de derde vrijdag van november.