Categorie: Schrijver/dichter

Verhalenroute Heerenveen

Naam verteller: Bibliotheek Heerenveen Verhalenroute

Burgemeester Kuperusplein 48 - Heerenveen Plan je route

Aanmelden voor de route is noodzakelijk en kan hier!

Hakan Bektas & Ritmische Drömen
Hakan is scheikundeleraar, vader van 2 kinderen, organisator van feesten en evenementen en bandlid van Ritmische Drömen. Toch woont deze duizendpoot nog maar net in Nederland. Op de Verhalenavond komt hij vertellen over wat hij als vluchteling heeft meegemaakt. Natuurlijk neemt hij ook zijn bandleden mee voor de nodige muzikale omlijsting van zijn verhaal.

Susan Zengerink
In het leven zullen we onvermijdelijk tegenslagen en moeilijkheden tegenkomen. Maar, wat als we deze obstakels beschouwen als mogelijkheden om te groeien, om onze veerkracht te versterken? Susan heeft zelf deze innerlijke reis afgelegd en moedigt ze andere vrouwen aan om ook op reis te gaan.

Johanna Wijnsma
Johanna is parttime vrouw. Ooit was ze fulltime man, en deze avond komt ze vertellen over de verandering die ze doorgemaakt heeft en de gevoelens die daarbij hoorden. Hoe ziet haar leven er nu uit?

Peter Wouda
We kennen Peter als bouwmeester van de Le Roy tuin en als winnaar van de Steenbreek Award 2023. Maar wat velen nog niet wisten, is dat hij ook tijdreiziger is. Hierover komt hij een verhaal vertellen. Hoe zou de wereld eruit kunnen zien over 20, 50 of 100 jaar?

Melek Öztürk
Melek ontvluchtte haar thuisland vond uiteindelijk haar nieuwe thuis in Heerenveen. Hier woont ze nu ruim een jaar en vertelt ze over haar ervaringen als vluchteling en hoe het voor haar was om een je plek weer te vinden in een nieuw land.

Arjan Hut
Schrijver en dichter Arjan Hut woont in Leeuwarden, maar komt uit de Fryske Wâlden. Hij was stadsdichter van Leeuwarden en Wâlddichter van de gemeente Achtkarspelen. Met Gabrielle Terpstra maakt hij de podcast Net Ferkeard over boeken, films en muziek. Speciaal voor de Verhalenavond reist hij af naar Heerenveen om ons te trakteren op een mooi verhaal en een lekker drankje.

Abdulnasser Boudaka
Abdulnasser neemt ons mee op reis langs de schatten van de Arabische poëzie. In zijn thuisland Syrië was hij docent klassieke Arabische literatuur, maar hij schrijft zelf ook gedichten. Nu hij in Nederland woont, is het zijn droom om mensen uit alle culturen door middel van poëzie met elkaar te verbinden. Op de Verhalenavond geeft hij ons hiervan een voorproefje.

Piter van der Woude 
Piter van der Woude is schrijver van non-fictie boeken en vertelt iets over een geheim. Het verhaal gaat over de zoektocht naar de herkomst van zijn grootvader. Die herkomst was altijd een geheim in zijn familie. Deze zoektocht bracht hem in Amerika, maar ook in Drenthe…

je bent welkom op 17 november 2023

Andere verhalen in deze plaats:

‹ Terug naar overzicht

Bekijk de verhalen

Op Ferhalejûn kinst harkje nei persoanlike ferhalen op de moaiste plakjes fan Fryslân. Hier vind je de verhalen die op 17 november verteld zijn. De volgende Verhalenavond is op 15 november 2024, de derde vrijdag van november.