Categorie:

Over het leven als oorlogsvluchteling

Naam verteller: Kateryna Dziubenko

Wijde Noorderhorne 1 - Sneek Plan je route

Bibliotheek Sneek is dit jaar weer één van de locaties voor Verhalenavond Friesland. Het thema van de Verhalenavond 2023 is ‘Mijn Reis’. We gaan daarom op deze avond op reis door de Bibliotheek, waar we op verschillende locaties verhalen vinden. Aanmelden kan hier:

https://bmf.op-shop.nl/2012/verhalenavond-2023-mijn-reis/17-11-2023

Kateryna is 19 jaar en woont in de Noodopvang in Leeuwarden. Hier leeft ze samen met andere mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Soms vraagt Kateryna zich af hoe het was geweest als ze op haar thuisplek was gebleven. Was vertrekken wel de juiste keuze? Eerst vertrokken ze met familie naar Italië, waar een bekende hen opving. Vanaf dat moment reisde ze langs verschillende plekken in Europa.

Hoe is het om als oorlogsvluchteling van plek naar plek te reizen? Wat voor uitdagingen brengt dit met zich mee? En hoe belangrijk zijn de mensen om je heen?

Het verhaal van Kateryna is in het Engels.

je bent welkom op 17 november 2023

Andere verhalen in deze plaats:

‹ Terug naar overzicht

Bekijk de verhalen

Op Ferhalejûn kinst harkje nei persoanlike ferhalen op de moaiste plakjes fan Fryslân. Hier vind je de verhalen die op 17 november verteld zijn. De volgende Verhalenavond is op 15 november 2024, de derde vrijdag van november.