Categorie: Schrijver/dichter

Reisverslag uit de Verenigde Staten van Amerika

Naam verteller: Ulbe Boes

Afsluitdijk - Kornwerderzand Plan je route

Er zijn drie vertellers op deze locatie. In groepen word je langs de verhalen geleid. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de ruimtes: marijkebaarda@ziggo.nl Aanvang 19.00 uur.

Ulbe Boes is vrijwilliger bij het Kazemattenmuseum. Vorig jaar vertelde hij hoe hij er toe gekomen is om vrijwilliger te worden. Deze keer wil Ulbe graag vertellen over de reizen, die hij in goede tijden met zijn vrouw zaliger maakte naar de USA. In 1980 gingen ze met z’n tweeën naar de Olympische Spelen in Lake Placide. Sijtje van der Lende (een collega van mevr. Boes) deed toen mee met het schaatsen.
In 1983 brachten ze een bezoek aan New York en Washington. Ze bezochten o.a. het graf van J.F. Kennedy, Het Witte Huis en het Capitool. Voor een bezoek aan Het Witte Huis moest je ’s morgens vroeg uit je bed om vanaf 6.00 uur in de ochtend een kaartje te bemachtigen.
Ulbe vertelt zijn verhaal in Kazemat 4, de commando-kazemat van Kapitein Boers.

je bent welkom op 17 november 2023

Andere verhalen in deze plaats:

‹ Terug naar overzicht

Bekijk de verhalen

Op Ferhalejûn kinst harkje nei persoanlike ferhalen op de moaiste plakjes fan Fryslân. Hier vind je de verhalen die op 17 november verteld zijn. De volgende Verhalenavond is op 15 november 2024, de derde vrijdag van november.